Lakásbiztosítás

Előnyök és tudnivalók

Videó lejátszása

A lakásbiztosítás fontos védelmet nyújt az otthonunkra és az ott található vagyontárgyainkra az esetleges károk ellen. Egy lakásbiztosítás kötése számos előnnyel járhat, amelyek közül néhányat a következőkben sorolok fel:

Kártérítés az anyagi károkért: A lakásbiztosítás kártérítést nyújt azokért az anyagi károkért, amelyeket az otthonunkra vagy a benne található tárgyakra okozhatnak a természeti katasztrófák, lopás vagy betörés, tűz, robbanás, vízszivárgás és egyéb balesetek. Ez segít abban, hogy az otthonunkban keletkezett károkat helyreállítsuk, vagy az elpusztult vagy ellopott tárgyakat pótoljuk.

Mentési költségek fedezése: Ha az otthonunkban történik baleset vagy katasztrófa, a lakásbiztosítás mentési költségeket is fedezhet. Ez magában foglalhatja az oltás és mentés költségeit, valamint a helyreállítási munkákhoz szükséges berendezések és anyagok költségeit.

Harmadik fél kártérítése: A lakásbiztosítás nem csak a saját otthonunkat védheti, hanem az otthonunkból másoknak okozott károkat is. Például, ha a fűtésrendszerünk meghibásodása miatt károkat okozunk a szomszédunkban, akkor a lakásbiztosításunk kártérítést fizethet a szomszédnak okozott károkért.

Nyugodt éjszakák: A lakásbiztosítás megtakaríthat minket a stressztől és a felesleges aggodalomtól, mivel tudjuk, hogy ha valami történik az otthonunkkal, akkor a lakásbiztosításunk segítségével helyre tudjuk állítani a dolgokat.

Széles körű fedezet: A lakásbiztosítások különböző típusai különböző szintű fedezetet biztosítanak. A kiterjedt fedezetű biztosítások magukban foglalhatják a természeti katasztrófák, a betörések, a lopások és az emberi hibák által okozott károk elleni védelmet is.

Biztonságérzet: A lakásbiztosítás kötése növelheti az otthonunkban való biztonságérzetünket, hiszen tudjuk, hogy ha bármi történik, akkor van egy megbízható biztosításunk, amely segítséget nyújt a bajba jutott eszközeink helyreállításában vagy pótlásában. Ez a tudatosság segíthet a mentális egészségünk megőrzésében és az otthonunkban való komfortérzetünk növelésében.

Törvényes kötelezettség: A lakásbiztosítás kötése törvényi kötelezettség lehet. Néhány országban például kötelező a lakásbiztosítás, amelynek megléte nélkül a lakás vagy a ház vásárlása nem lehetséges.

Ár-érték arány: A lakásbiztosítás ár-érték aránya általában nagyon jó. A biztosítási díj általában sokkal kisebb, mint az otthonunkban található vagyontárgyaink értéke, így az esetleges károk esetén a biztosítás által nyújtott védelem nagyon megéri a befektetett pénzt.

Rugalmasság: A lakásbiztosítások általában rugalmasak, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy személyre szabjuk a védelmet az otthonunkra és a benne található tárgyakra. Így például lehetőség van különböző fedezeti összegeket és díjakat választani, illetve a kiegészítő fedezetek között szerepelhetnek olyan opciók is, mint a garázs vagy a medence biztosítása.

Összességében a lakásbiztosítás egy fontos befektetés lehet az otthonunk és a benne található vagyontárgyak védelme érdekében. A lakásbiztosítás kötése nem csak az anyagi károkra nyújt védelmet, hanem a mentális egészségünk és a biztonságérzetünk szempontjából is fontos szerepet játszik.

Példa számítások

Ház esetén példa

Lakás esetén példa

Kérem adja meg elérhetőségi adatait és biztosítani kívánt ingatlana adatait.

Nem, a további részletek miatt felveszem Önnel a kapcsolatot, hogy a leginkább igényeihez és szükségleteihez szabhassuk a biztosítást.

Közvetlenül a kiválasztott biztosítónak kell fizetni az Ön által választott módon (utalás, kártyás (on-line) fizezés, csekk)

Semennyit, a biztosító fizet majd nekem jutalékot a szerződéskötés után. Ez semennyivel sem növeli az Ön költségeit, a megfelelő választással Ön csak spórol és több mindenre kiterjedő biztosítást kap.

Részletes összehasonlítást készítek, az összes biztosító termékeivel és azokból választunk közösen.

Alapvetően igen, de a legmegfelelőbbet nem egyszerű kiválasztani, az elsőre aprónak tűnő részletek is nagy jelentőséggel bírnak, ha egy kár bekövetkezik. Nagyon nem mindegy, a választás. Mivel én már sok biztosítást közvetítettem, tudom, hogy mikre kell odafigyelni. Ha valaki magának akarja megkötni nagyon sok időráfordítást emészt fel az alapos válsztás előkészítése. Érdemes ezt szakértőre bízni főleg, hogy egy forintjába sem kerül.

Az összes Magyarországon lakásbiztosítást kínáló biztosítóét. 

Mert az Ön érdekeit képviselem, olyan biztosításokat kötök a legszívesebben, amik nem a biztosítók kedvencei, mert nem a legjövedelmezőbbek nekik. Éppen ezért olcsóbbak az Ügyfeleknek. Fogyasztóbarát lakásbiztosítás esetén a biztosítóknak a díjbevételek meghatározott százalékát kártérítésre kell fordítaniuk, ezáltal a profit mértéke automatikusan korlátozott.

Kérdés esetén, kérem keressen:

Telefonszám

0670 731 3493

E-mail

info@penzmernok.hu