Önkéntes nyugdíjpénztár

Előnyök és tudnivalók

Az önkéntes nyugdíjpénztárról fontos tudni, hogy működése során a tagok befizetéseiket az alapkezelő által kiválasztott eszközökbe fektetik, és így az önkéntes nyugdíjpénztár tagjai hosszú távon a befektetések hozamából gazdagodnak. Az önkéntes nyugdíjpénztár tagjai adókedvezményt vehetnek igénybe a befizetéseik után, így az adóterhelésük csökken, és több pénz marad a befektetésre.

Fontos továbbá megemlíteni, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárakat szigorú szabályozás és felügyelet alatt tartják, így a tagok biztonságban tudhatják a megtakarításaikat. Az önkéntes nyugdíjpénztárak működésével kapcsolatos információkat érdemes alaposan áttanulmányozni, és szakember segítségét kérni a döntés meghozatalához.

Fontos tudni, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak lehetőséget biztosítanak a tagok számára arra, hogy rugalmasan alakítsák a megtakarításaikat az élethelyzetüknek megfelelően. A tagok által befizetett összeg a befektetési alapokban kezeli, és a tagok által kiválasztott portfólióban helyezkedik el.


Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításokat a nyugdíjba vonuláskor a megtakarításokból egyszeri kifizetés vagy rendszeres nyugdíjkiegészítés formájában lehet részesülni. Ha azonban a nyugdíj mellett továbbra is munkát vállal és SZJA-t „termel”, akkor a nyugdíjas évek során is tovább gyarapítható a megtakarítés. Sőt részkivétet is lehet csinálni, ami annyit tesz, hogy a felgyűlt megtakarítás nagy részét ki lehet venni a tagságot pedig a további tagdíjak befizetése és az adóvisszatérítések megszerzése céljából fenn lehet tartani. Az önkéntes nyugdíjpénztárak működése átlátható és biztonságos és alacsony költségű, így érdemes megfontolni ezt a lehetőséget a nyugdíj-megtakarítások tekintetében.

 

MNB ÖNYP infó oldal

Kérdés esetén, kérem keressen:

Telefonszám

0670 731 3493

E-mail

info@penzmernok.hu