Lakáskassza, lakástakarék EBKM kalkulátor, összehasonlító

Előnyök és tudnivalók

Összehasonlító kalkulátor

Az első és egyetlen

Megérkezett az első és egyetlen Lakástakarékot EBKM szempontból vizsgálódó kalkulátor. A lakástakarék termékek első sorban megtakarítási célú termékek ugyanakkor befektetési szempontból is tekinthetünk rájuk, mivel a 30% bónusz vagy prémium a befizetésre jár függetlenül attól, hogy a megtakarítási időszak melyik szakaszában tartunk.

Logikus, hogy minél rövidebb ideig kell egy adott hozamért bent tartanom a pénzem, annál jobban megéri.

Magyarán nem mindegy, h 100Ft-ot 2 hónapig vagy 8 évig kell benn tartanom, hogy kapjak 30Ft hozamot.

Mivel, ha 2 hónapig kell csak, akkor 8 év alatt 48-szor telik el 2 hónap és nem 30Ft-ot nyerek az ügyön, hanem 48-szor 30 azaz 1440Ft-ot, ráadásul, a menet közben megkapott hozamot is tovább növelhetem így.

A Lakástakarék EBKM-je ezekből a százalékokból adódik, könnyen belátható, hogy a nagy kamatozású részből érdemes sokat begyűjteni a kis kamatozásúból pedig keveset. Ezt úgy lehet megtenni, hogy az elején kevés pénzt teszek a megtakaraításba a végén pedig sokat. Egy szerződésre vetítve a kevés havi 10 000Ft-ot jelent a sok pedig havi 50 000Ft-ot, de mivel a szerződések száma nincs korlátozva ezért az 50 000Ft többszörösét is használhatjuk.

Lakástakarék EBKM kalkulátor működése

A lenti kalkulátorba az évenkénti megtakarításokat lehet beírni és ebből számítja ki azt, hogy mekkora EBKM-et (azaz költségektől megtisztított kamatot = tiszta hozamot) lehet elérni.

Az egyszerűség kedvéért úgy számolunk, mintha a teljes összeg egy összegben év közepén lenne befizetve, de ez majdnem teljesen azonos eredményt ad azzal, mintha havi szinten írnánk be, a befizetéseket. Teljesen pontos számoláshoz még az is kellene, hogy melyik napon fizetem be és melyik napon könyvelődik majd a megtakarítás, de ennyire pontos számítás végképp felesleges ahhoz, hogy el tudjuk dönteni E tudjuk dönteni, hogy hogyan érdemes ütemezni a megtakarítást.

A kalkulátor működését egy videóban is ismertetem, de le is írom röviden, mert ha valaki már megnézte a videót, akkor egyszerűbb innen kikeresni, ha valami nem világos menet közben.

A kalkulátorral a 30%-os bónuszos módozatokra koncentrálok, mivel azok estén lehet az idő faktorból adódó lehetőségeket nagyobb ráhatással használni.

Kalkulátor kitöltése, működése

EBKM kalkulátor működését bemutató videó

Videó lejátszása

Lakástakarék EBKM kalkulátor

FONTOS: Pár perc inkativitás után szükséges lehet az oldal frissítése, hogy a beágyazott kalkulátorba lehessen írni

Néhány további hasznos információ

A lakástakarékpénztárak számos előnnyel járnak azok számára, akik tervezik, hogy megtakarítanak a saját otthonukra. Az előnyök közé tartoznak:

Rendszeres megtakarítási lehetőség, havi 10 000 Ft-tól akár havi többszázezer forintig.

Ha hozamot szeretne maximalizálni, a megtakarítások ütemezésével ez is elérhető.

Fix kamatú lakáskölcsön lehetőségét adja, ami a későbbiekben jól jöhet.

Egy személy több szerződést is köthet magának. Nincs a korábbiakhoz hasonló személyenként egy darabos korlátozás

Egyszerű felhasználás, elég nyilatkozni a lakáscélú felhasználásról, nem kell adásvételi szerződéssel és számlákkal igazolni az elköltést.

Akár 30%-os bónusz, ami 8 éves szerződés esetén megegyezik a korábbi állami támogatás mértékével.

Fix, kiszámítható hozam: A lakástakarékpénztárak fix hozamot kínálnak, ami előnyös lehet a változó kamatozású megtakarításokkal szemben.

Rugalmas kölcsön: A lakástakarékpénztárak általában rugalmas kölcsönöket kínálnak a megtakarítóknak, amelyek segíthetnek a lakásvásárlás és felújítás finanszírozásában.

Kényszer-takarékoskodás: A lakástakarékpénztárak egyfajta „kényszer-takarékoskodást” eredményeznek, amely segít abban, hogy a megtakarítók rendszeresen félretegyék a pénzt, ahelyett hogy elköltik azt.

Összességében a lakástakarékpénztárak lehetővé teszik a megtakarítók számára, hogy hatékonyabban takarékoskodjanak az otthonukra, és előnyöket biztosítanak a bónuszok jóváírásával, amik a korábbi állami támogatások szintjét is elérhetik.

Hasznos hivatkozások:

OTP lakástakarék ismertető oldal

OTP lakástakarék módozatok

OTP lakástakarék dokumentumtár

Fundamenta lakástakarék módozatok

Fundamenta dokumentumtár

Erste Lakástakarék ismertető oldal

Kérdés esetén forduljon hozzám bizalommal. A szerződés tulajdonságainak igényeihez illő megválasztásával költséget takarít meg és magasabb hozamot ér el. Azzal, hogy nálam köti meg a szerződést engem is támogat, hogy másokhoz is eljuttathassam az ilyen és ehhez hasonló lehetőségeket.

 

Jogi nyilatkozat:

Az oldalon feltűntetett adatok és információk nem teljes körűek nem minősülnek ajánlattételnek és / vagy befektetési tanácsadásnak a tájékoztatást és figyelemfelhívást szolgálják. Nem helyettesítik a szerződési feltételekben foglaltakat. A feltűntetett és a kalkulátorokba helyezett adatok a lakástakarék szerződéseket kínáló pénzintézetek szerződési feltételeiből lettek kigyűjtve és alkalmazva. Szerződéskötés előtt tájékozódjon az adott szerződés kínáló pénzintézet vonatkozó dokumentációiban és szerződési feltételeiben foglalt minden adat részletes megismerése érdekében.

Kérdés esetén, kérem keressen:

Telefonszám

0670 731 3493

E-mail

info@penzmernok.hu