Babaváró hitel, Babaváró támogatás

Előnyök és tudnivalók

Családalapítási támogatás

A babaváró hitel egy olyan hitelkonstrukció, amelyet a magyar állam indított el 2019-ben, hogy támogassa azokat a párokat, akik gyermeket szeretnének vállalni. A hitel célja, hogy segítse a fiatal házaspárokat az otthonteremtésben és az anyagi terhek enyhítésében a gyermekvállalás előtt vagy után.

 

A babaváró hitel előnyei közé tartozik az alacsony kamatozás, a hosszú futamidő, valamint a kedvezményes, akár teljesen vissza nem térítendő állami támogatások.

 

A hitel kamata fix, azaz a futamidő alatt nem változik, így a törlesztőrészletek előre kiszámíthatók. A hitel összege akár 10 millió forint is lehet, amely az adósságfék szabályai szerint az igénylők jövedelmének függvényében változik.

 

Azok a párok, akik gyermeket vállalnak, akár teljesen vissza nem térítendő állami támogatást is kaphatnak.

 

A babaváró hitel igénybevétele során a hitel összegét szabadon fel lehet használni, de általában a felvevők lakáscélra, lakásfelújításra vagy lakásbővítésre szokták használni. A hitel futamideje maximum 20 év, és a törlesztőrészletek havi bázison történnek.

 

Amennyiben a babaváró hitel felvevője gyermeket szül, az lehetőséget ad arra, hogy a hitel törlesztését legfeljebb egy évre szüneteltessék. Ez azért fontos, mert a gyermekszülés után az anyagi terhek jelentősen megnövekedhetnek, és lehet, hogy a fiatal szülőknek nehézséget okoz a hitel törlesztése.

 

Összességében a babaváró hitel lehetőséget ad a fiatal házaspároknak arra, hogy saját otthonukat teremtsék meg, és anyagi támogatást kapjanak a gyermekvállaláshoz. Azonban fontos megjegyezni, hogy a hitel felvétele előtt alaposan érdemes tájékozódni a hitel feltételeiről, a törlesztőrészletekről és az állami támogatásokról.

 

MNB elemzés a Babaváró felhasználásáról

Kérdés esetén, kérem keressen:

Telefonszám

0670 731 3493

E-mail

info@penzmernok.hu