Kegyeleti biztosítás

Előnyök és tudnivalók

A kegyeleti biztosítás egy olyan életbiztosítási forma, amely a biztosított személy halála esetén nyújt anyagi segítséget a temetési költségek fedezésére. A kegyeleti biztosítás célja, hogy csökkentse a hozzátartozók terheit, és segítse őket a nehéz időszakban.

A kegyeleti biztosítások általában alacsonyabb összegű, rövidebb futamidejű életbiztosítások, amelyek kifejezetten a temetési költségek fedezésére szolgálnak. A biztosítás összege általában az életbiztosításokhoz képest alacsonyabb, általában csak pár százezer vagy néhány millió forint. Ennek oka az, hogy a temetési költségek általában alacsonyabbak, mint egy hosszabb távú anyagi biztonságot nyújtó életbiztosítás esetében.

A kegyeleti biztosítások általában rugalmas feltételekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az ügyfél számára a biztosítás összegének és futamidejének meghatározását a személyes igényei és lehetőségei szerint. Ezenkívül a biztosítások általában kifejezetten a temetési költségekre vonatkoznak, és nem tartalmazzák a hosszabb távú anyagi védelmet nyújtó életbiztosítások egyéb kockázatait.

Az egyik fontos előnye a kegyeleti biztosításoknak, hogy az általuk nyújtott pénzügyi segítség lehetővé teszi a család számára, hogy méltósággal és stressz nélkül kezelje a temetési költségeket.

Fontos megjegyezni, hogy a kegyeleti biztosítások általában nem tartalmazzák a halál esetén fennálló tartozások vagy hitelkártya tartozások kifizetésének fedezését. Ezért, ha az ügyfél szeretné biztosítani, hogy a temetési költségek mellett a halála utáni tartozásai is kifizetésre kerüljenek, akkor szükséges külön tartozásfedezeti biztosítás megkötése.

Kérdés esetén, kérem keressen:

Telefonszám

0670 731 3493

E-mail

info@penzmernok.hu