Nyugdíjbiztosítás

Előnyök és tudnivalók

A nyugdíjbiztosítás egy olyan típusú életbiztosítás, amely lehetővé teszi a megtakarítást és a nyugdíjra való felkészülést. A nyugdíjbiztosítások általában hosszú távú megtakarítási eszközök, amelyekkel az egyén előre tervezheti a jövőbeli nyugdíját.

A nyugdíjbiztosítások számos előnnyel rendelkeznek. Egyrészt segítenek abban, hogy az egyén előre tervezze és biztosítsa nyugdíjának jövedelmét. Emellett a nyugdíjbiztosítások 20% (évi maximum 130 000Ft) adókedvezményeket is biztosítanak a befizetett összegekre, ami további ösztönzőt jelenthet a megtakarításra.

Adómentesség az összeg kivezetésekor: Az összeg kivezetésekor a nyugdíjbiztosítások adómentesek.

Fontos megjegyezni, hogy a nyugdíjbiztosításoknak általában magasabb díjaik vannak, mint más típusú életbiztosításoknak. Emellett a nyugdíjbiztosításoknál általában korlátozások vannak a kivehető összegre és az időpontra is, amikor az összeget ki lehet venni. Pontosabban a nyugdíjbiztosításban befektetett pénzt nyugdíjba vonulás után érdemes csak kivenni, hogy költség nélkül lehessen ezt megtenni.

Végül fontos megemlíteni, hogy a nyugdíjbiztosítások nem az egyetlen lehetőség a nyugdíj megtakarítására. Az takarékoskodónak más lehetőségeket is érdemes fontolóra vennie, például az önkéntes nyugdíjpénztárat, a NYESZ (nyugdíj előtakarékossági számla) számlákat, az ingatlanbefektetéseket és a befektetési alapokat, hogy változatosabbá tegye a megtakarítási portfólióját és csökkentse a kockázatot.

Kérdés esetén, kérem keressen:

Telefonszám

0670 731 3493

E-mail

info@penzmernok.hu