Kötelező biztosítás

Előnyök és tudnivalók

A kötelező gépjármű biztosítás (KGFB) egy olyan biztosítás, amely minden Magyarországon üzembe helyezett jármű számára kötelező. Célja az, hogy az esetleges balesetekben okozott károkat a biztosító fedezi.
Az KGFB a legfontosabb felelősségbiztosítás az autósok számára. Az alapvető fedezetet a biztosító köteles biztosítani minden olyan személynek, akinek az autóvezető balesetet okoz. Ez a fedezet biztosítja a jogosultaknak a kártérítést, amennyiben az okozó felelőssége bebizonyosodik.


Az KGFB mellett lehetőség van további biztosításokra is, például a Casco biztosításra, amely kiterjed a saját járműre okozott károkra. Az KGFB biztosításra kötelező, míg a Casco biztosítás opcionális.

Az KGFB biztosítás kötelező jellege miatt fontos, hogy minden autós időben befizesse az éves díjat, különben a gépjármű forgalmi engedélyét felfüggeszthetik. A KGFB biztosítás általános feltételeit a Magyar Nemzeti Bank határozza meg, és az összes biztosító köteles betartani azokat.

Az KGFB biztosítás általánosan tartalmazza a következőket:

Személyi sérülési károk (pl. orvosi költségek, kártérítés)
Kártérítési felelősség (pl. ha az autós okoz kárt valakinek, akkor az KGFB biztosítás fedezi a kártérítést)
Az KGFB biztosítások díjai általában járművek fajtájától, használati módjától, az autó tulajdonosának korától, az autó életkorától, az autó tulajdonságaival függenek össze, és nagyban függnek az autó értékétől. Az KGFB biztosítások általában éves díjak, amelyeket a biztosító által meghatározott időben kell befizetni.

 

Kérdés esetén, kérem keressen:

Telefonszám

0670 731 3493

E-mail

info@penzmernok.hu