Részletes babakötvény kalkulátor

A kalkulátor kitöltése

A babakötvény kalkulátor lehetővé teszi a babakötvény befektetés hozamainak összehasonlítását egyéb befektetések hozamával. A gyorsabb összehasonlításhoz elegendő a fej részben lévő 5 adat kitöltése.

Évenkénti megtakarítás a teljes futamidő alatt.

Másik befektetés költsége %-ban megadva, ez UL, Unit Linked azaz befektetési egységekhez kötött biztosítás esetén a TKM.

A másik befektetés becsült infláció fölötti (vagy alatti) hozama.

A becsült átlagos infláció a futamidőre.

A babakötvénybe kapott helyi, városi támogatás összege.

Ezen adatok megadásával azonnal megkapunk egy olyan összehasonlítást, ami már segít a befektetés választásban.


Részletesebb kitöltés

Ha részletesebben szeretnénk számolni, akkor a táblázat évenkénti bontást hozó részében is van lehetőség kitölteni, hogy melyik évben mekkora inflációt becsülünk és évente eltérő mértékű megtakarítással is tudunk számolni.

Az évenkénti bontásnak azért is lehet még értelme, mert a futamidő végéhez közeledve nem csak a gyermeknek szánt megtakarítást lehet érdemes a babakötvénybe fektetni, hanem további összegeket is, ha az infláció+3%-os költségmentes hozamot kívánatosnak érezzük magunknak.

A kalkulátor mobilon is asztali nézetben jelenik meg, A sok megjelenítendő és kitöltendő adat miatt nem tudtam annyira összenyomni a nézetet, hogy mobilon kitöltés közben is látható legyen a táblázat és a diagram is.

Működik mobilon is, de a diagram megtekintéséhez odébb kell görgetni.